Virusangreb

 Nedenfor finder I nogle af de overvejede muligheder for handlinger, som kan forhindre og mindske angreb mod din PC og uddanelsesstedet netværk. ​

5 gode råd om it-sikkerhed                         

                               

1. Vær kritisk, når du åbner mails. Kender du ikke afsenderen, eller får du en mail, du ikke venter, bør du overveje at slette mailen uden at åbne den først.

Vær specielt varsom med at åbne mails med vedhæftede filer. Vær også forsigtig over for mails med underlige navne eller mails, der står på et andet sprog end dansk.

2. Vær opmærksom på falske virusadvarsler - også kaldet hoax'es. En hoax er ofte en vejledning i, hvordan du sletter en fil, der rent faktisk skal være på din computer. Typisk emne for en falsk virusadvarsel er "Virusadvarsel".

3. Vær påpasselig med at give personlige oplysninger - både via internettet og e-mail. Send kun fortrolige oplysninger krypteret og kun til nogen, du kender. Når du sender krypterede oplysninger, kan du se en "hængelås" i højre hjørne af din skræm.

4. Download kun programmer fra kendte og troværdige sites. Åbn aldrig programmer direkte. Gem dem i stedet på din harddisk, og kontroller dem med dit antivirusprogram, inden du åbner dem.

5. Brug et unikt password på dit login tilkyttet skolen , og hold passwordet hemmeligt. Brug aldrig dit eget navn eller fødselsdato, som password. Brug i stedet en kombination af bogstaver, tal og tegn. Det er en god ide med jævne mellemrum at skifte password.​

 

 

Opdateret: 21. marts 2017, 13:35

 ‭(Hidden)‬ Page Contact